Adventure

Tør du lægge arm med naturen og dig selv? Og er du klar til at gå langt for dit hold . Så er Adventure-linjen på Glamsdalens Idrætsefterskole noget for dig.

Adventure er et linjefag hvor du bliver udfordret på karakterstyrke, mod, og vedholdenhed, vi beskæftiger os primært i naturen, hvor vi søger udfordringer og tester os selv i samarbejde med andre.

Det er ikke afgørende om du er nybegynder eller ekspert, men du skal være forberedt på at være ude i naturen året rundt, og være klar til at bryde dine fysiske og mentale grænser.

Du kan forvente at have din linjeidræt 4-5 gange om ugen.

På Adventure-linjen arbejder vi inden for 3 idrætshovedfag, Mountainbike, Kajakpolo og Adventurerace:

Mountainbike – fysik, fart og adrenalin
På Glamsdalen har vi både vores egen udfordrende mountainbike-bane og masser af gode spor i nærheden. Vi forventer at du medbringer din egen mountainbike klar til tur i skoven og på sporet, og at du er frisk på at blive udfordret fysisk på cyklen.

I løbet af året får du undervisning i:

 • Teknik
 • Udholdenhedstræning
 • Cykelværksted
 • Bygning og vedligeholdelse af spor
 • Konkurrencetræning

Vi deltager både i Fynsmesterskab og DM i mountainbike for efterskoler.

Kajakpolo – vådt, hårdt og overraskende sjovt
Det er ikke mange, der har prøvet kajakpolo, før de kommer på Glamsdalen – men der er mange, der bliver bidt af det.

Kajakpolo kombinerer håndbold, ishockey og polo med en livlig kajak. Bolden skal i nettet fra kajakken, mens dine modspillere forsøger at tage bolden fra dig. Det er vådt og hårdt, men nærmest umuligt ikke at blive grebet af stemningen, når bolden er i spil.

Du undervises i alle aspekter af spillet – med stor chance for, at du lærer en grønlændervending. Og vi deltager i DM i kajakpolo for efterskoler.

Adventurerace – udfordringer i samarbejde med andre
Ingen kæde er stærkere end det svageste led – Adventurerace er en samarbejdskonkurrence hvor du med dit hold udfordrer din fysiske og psykiske formåen.

I konkurrence vil dit hold skulle gennemføre forskellige fysiske, mentale og strategiske discipliner hvor samarbejde er opskriften til succes.

Vi deltager i flere forskellige Adventureraces i løbet af året, hvor dit hold vil konkurrere mod hold fra andre efterskoler, og vi vil gennem året træne forskellige adventurediscipliner:

 • Orienteringsløb
 • Team Building og samarbejdsøvelser
 • Stand Up Paddling (SUP)
 • Havkajak
 • MTB-Orientering
 • Klatring

Skolen har sin egen svømmehal med 25 meters bassin samt vipper. Vi har egne kajakker til kajakpolo og udstyr til træning og leg.
Svømmehallen bruges i linjefagsundervisningen og valgfagsundervisningen i 10. klasse. Desuden er der om aftenen og i weekenderne ofte “åben svømmehal”, hvor du har mulighed for at mødes med dine venner til træning og hygge.
Hvis dine forældre give tilladelse til det har du mulighed for i din fritid at selvtræne i svømmehallen, når den ikke bruges af andre.
I baghaven har vi sammen med Assens Kommune anlagt et teknisk svært 3 km spor. Vi forventer at du som elev på adventurelinjen medbringer din egen MTB.
Der er også gode muligheder for turer i de nærliggende skove

STEMNINGER FRA ADVENTURELINJEN

Ansvarlig for adventurelinjen
Jeppe Snitkjær Meier
Jeppe Snitkjær Meier
Huslærer - Hus 6
Søren Bo Mogensen
Søren Bo Mogensen
Huslærer - Hus 20