Fjernundervisning på GIE

”Jeg vil hundrede gange hellere være på skolen og nyde de sidste måneder”

På grund af COVID 19 måtte vi desværre, ligesom alle andre efterskoler, sende vores dejlige elever hjem den 12. marts. Siden har vi haft daglig kontakt gennem fjernundervisning, og selvom det fungerer over al forventning, er det altså ikke det samme. Vi har spurgt tre af vores elever, hvad de synes om den virtuelle undervisning:

Hvordan er det at være væk fra efterskolen lige nu?

Gustav: Det er svært at være væk, for vi ved ikke, om vi overhovedet kommer tilbage. Vi venter faktisk bare på en udmelding fra Mette Frederiksen.

Silja: Det er ekstremt ærgerligt, når det nu er de sidste måneder af efterskoleåret. Vi skulle have haft galla, som mange har glædet sig til og alle mulige andre sjove aktiviteter, og vejret er også ved at blive godt.

Hvordan tror I, det ville være, hvis I ikke skulle møde ind på Google Meet hver dag?

Selma: Det ville være ret kedeligt, og man keder sig jo i forvejen. Jeg synes, det er ret dejligt at se, hvordan de andre har det, og hvad de laver. Og det går en op om morgenen.

Silja: Helt vildt kedeligt. Det er vildt dejligt stadig at have det bånd til sin lærer og sine klassekammerater. Det er dejligt at stå op om morgenen og vide, at man skal mødes med klassen.

Hvad er den sjoveste opgave i et bogligt fag endnu?

Gustav: Vi har spillet sten, saks, papir inde på Google Meet, det var ret sjovt.

Silja: Vi skulle lave en TikTok video til dans, hvor man dansede til et stykke musik. Så skulle vi lægge den op i vores Facebookgruppe, og det var mega hyggeligt at se hinandens danse.

Kan I huske en episode, hvor det er kokset?

Selma: Der var på et tidspunkt en i engelsk, der slukkede for vores engelsklærers mikrofon, og hun opdagede det ikke, så hun snakkede bare videre, selvom ingen kunne høre, hvad hun sagde.

Hvordan fungerer linjetræning?

Selma: På fitness møder man ind online, og så har lærerne forberedt et program, som man laver sammen. Det fungerer ret godt.

Gustav: På badminton skal vi tit lave træning, som vi skal tracke på Endomondo og sende til linjelæreren. Det er ikke lige min favorit. Men ellers skal vi analysere forskellige ting.

Hvad er det fedeste ved den her lockdown:

Gustav: Ikke så meget. Altså, man kan jo spille playstation, og så kan man være sammen med familien. Men det kan da også godt være en udfordring, vil jeg da påstå.

Silja: Der er ikke noget fedt. Mange mennesker er syge, og det er en alvorlig virus. Og den gør jo, at vi ikke kan være på skolen og være sociale, man kan ikke mødes med sine venner. Det er ikke fedt for nogen. Jeg vil hundrede gange hellere være på skolen og nyde de sidste måneder, der er tilbage.