MTB+

MTB+ er for dig, som ønsker at dygtiggøre dig og udfordre dig selv på mountainbike. Mountainbike er linjens gennemgående fordybelsesdisciplin over hele skoleåret. Om du er nybegynder eller ekspert har ingen betydning, men du skal have lyst til at lære og mod på de fysiske og mentale udfordringer, du vil møde.

Samtidig er MTB+ for dig, som godt kan lide at være udendørs, der trives med nye udfordringer og som gerne vil afprøve noget forskelligt i løbet af skoleåret – som supplement til mountainbike. Det kan eksempelvis være udendørs samarbejdsaktiviteter, adventureraces, kajakpolo, klatring, orienteringsløb, havkajak, Stand Up Paddling (SUP), forskellige aktiviteter i naturen og/eller funktionel styrketræning.

Fordelingen mellem mountainbike og øvrige aktiviteter er cirka 50-50 over skoleåret.

I løbet af året får du undervisning i:

 • Teknik
 • Udholdenhedstræning
 • Cykelværksted
 • Bygning og vedligeholdelse af spor
 • Konkurrencetræning

Vi deltager både i Fynsmesterskab og DM i mountainbike for efterskoler.

Kajakpolo – vådt, hårdt og overraskende sjovt
Det er ikke mange, der har prøvet kajakpolo, før de kommer på Glamsdalen – men der er mange, der bliver bidt af det.

Kajakpolo kombinerer håndbold, ishockey og polo med en livlig kajak. Bolden skal i nettet fra kajakken, mens dine modspillere forsøger at tage bolden fra dig. Det er vådt og hårdt, men nærmest umuligt ikke at blive grebet af stemningen, når bolden er i spil.

Du undervises i alle aspekter af spillet – med stor chance for, at du lærer en grønlændervending. Og vi deltager i DM i kajakpolo for efterskoler.

Adventurerace – udfordringer i samarbejde med andre
Ingen kæde er stærkere end det svageste led – Adventurerace er en samarbejdskonkurrence hvor du med dit hold udfordrer din fysiske og psykiske formåen.

I konkurrence vil dit hold skulle gennemføre forskellige fysiske, mentale og strategiske discipliner hvor samarbejde er opskriften til succes.

Vi deltager i flere forskellige Adventureraces i løbet af året, hvor dit hold vil konkurrere mod hold fra andre efterskoler, og vi vil gennem året træne forskellige adventurediscipliner:

 • Orienteringsløb
 • Team Building og samarbejdsøvelser
 • Stand Up Paddling (SUP)
 • Havkajak
 • MTB-Orientering
 • Klatring

Adventurelinjen skifter navn til MTB+ (gælder fra skoleåret 23/24)

Vi har længe taget tilløb til, at adventurelinjen skulle have et andet navn. “Adventure” er simpelthen for bredt og ikke dækkende for, hvad linjens kerneindhold reelt består af. Fra 23/24 vil linjen få en navneændring til MTB+.

Skolen har sin egen svømmehal med 25 meters bassin samt vipper. Vi har egne kajakker til kajakpolo og udstyr til træning og leg.
Svømmehallen bruges i linjefagsundervisningen og valgfagsundervisningen i 10. klasse. Desuden er der om aftenen og i weekenderne ofte “åben svømmehal”, hvor du har mulighed for at mødes med dine venner til træning og hygge.
Hvis dine forældre give tilladelse til det har du mulighed for i din fritid at selvtræne i svømmehallen, når den ikke bruges af andre.
I baghaven har vi sammen med Assens Kommune anlagt et teknisk svært 3 km spor. Vi forventer at du som elev på adventurelinjen medbringer din egen MTB.
Der er også gode muligheder for turer i de nærliggende skove

STEMNINGER FRA MTB+ LINJEN

Ansvarlig for MTB+
Jeppe Snitkjær Meier
Jeppe Snitkjær Meier
Søren Bo Mogensen
Søren Bo Mogensen