På ski og på rejse med det boglige spor

Skitur
I 2018 går turen til Hemsedal i Norge. Den ene halvdel af skolen er af sted i uge 4, den anden i uge 5.

Fem dage på alpinski
Skituren er en populær tradition, hvor både nybegyndere og erfarne skiløbere får fart under skiene. Alle kommer på ski i fem dage, hvor der er undervisning på alpinski de første tre. De to sidste dage kan du vælge mellem forskellige skitilbud, så du kan få testet færdighederne og tage ture med vennerne.
De mest erfarne kan også få undervisning i telemarkski og snowboard.

Vi klarer os selv – sammen
Hjemme på skolen bor vi 12-16 i hvert hus – i Norge bor vi i moderne ni-personers lejligheder lige ved pisten. Køkkenet sørger også godt for os her. De har pakket mad til hele ugen, så den bare skal varmes, når vi vender trætte hjem fra de lange dage på pisterne.

Rejse med det boglige spor
Alle elever i 10. klasse rejse med deres boglige spor. Destination og indhold bindes op på undervisningen fra skolen.

Sporfagsrejse med idrætten som omdrejningspunkt
På max idræt foretager vi en rejse til en destination, hvor vi kan dyrke interessen for idrætten og afprøve et bredt udvalg af idrætter. Rejsen er både en kulmination på det foreløbige arbejde, men også en inspirationstur til resten af skoleåret. Vi arbejder således frem mod rejsen og bruger rejsen som platform for det videre arbejde på sporet. Destinationen kan være ”Club La Santa”, ”Playitas” eller lignende.

Internationale klasser på udveksling
Kulturmøde er overskriften, når vores internationale klasser modtager besøg fra Italien i efteråret og rejser til Italien i foråret.
I løbet af året rejser vi til et udvekslingsland (p.t Italien), hvor du bor hos en værtsfamilie. Sammen med værtsfamilien bliver du inviteret til kulturelle arrangementer, lærer landet at kende ’indefra’ og får et godt blik ind i en anden kultur.
Vi åbner dørene for din vært, når klassen besøger efterskolen i en uge. Dette besøg giver dig muligheden for at indtage værtsrollen, og præsentere Danmark for din udvekslingspartner. Besøget i Danmark inkluderer et besøg hjemme hos dig.

Innovationsrejse til Berlin
Berlin må betragtes som en af de mest innovative byer i Europa, både erhvervsmæssigt, arkitektonisk og kulturelt.
Innovationsklasserne rejser til Berlin. På turen skal vi blandt andet på virksomhedsbesøg hos en brilleproducent, på oplevelse i et innovativt sundhedscenter, besøge Bundestag og deltage i en innovationsworkshop. Derudover skal vi opleve storbylivet på forskellig vis.

Medie og samfund til Manchester
Vores MS-klasser skal til Manchester i England. Eleverne skal på fotoreportage og lave dokumentarfilm. Alt sammen noget vi har arbejdet med i fagene hjemme på Glamsdalen inden rejsen. Det hele kulminerer i storbyen Manchester.
Vores elever skal rundt i fem bydele og iagttage det særlige ved kvarteret: Mennesket, bevægelse, natur mm. Her kommer deres evne til at få taget gode fotos til sin ret.
Vi skal også på musiktur, BBC, besøge en hjemløseorganisation, vandre ad IKKE-turist-rute, se Chinatown, se fodboldmuseet, måske besøge Old Trafford mm. Det endelige og aftalte program bliver opdateret efter jul.
Man kan ikke tage til Manchester uden at se fodbold! Derfor planlægger vi at se Manchester City spille.
Vi tager til Liverpool sidst på ugen for at høre om dokumentarfilm på universitetet. Bagefter skal vi rundt i byen.