Triatlon – 3 dele vanvid – 1 del besættelse

”Så er det nu…kom så mand! – bare lidt mere power så henter du ham. Han træder firkanter på cyklen – han er træt. Sådan. Så mangler jeg bare et hurtigt skifte og så afsted på løb. Det bliver så fedt. Et roligt udlæg de første 500 meter og derefter skruer jeg farten op til 3.45 min/km. Så holder jeg den fart indtil 1 km før mål – og så går jeg helt dybt på den sidste del. Jeg elsker det her!”

Ovenstående kunne sagtens være de tanker der suser rundt i hovedet på en triatlonelev på Glamsdalens Idrætsefterskole til et triatlonstævne. Det viser sportens kombination af en stærk psyke, en fremragende fysik og et taktisk element der er nødvendigt for at præstere godt. Alt sammen noget man lærer i løbet at sit efterskoleophold på Glamsdalens Idrætsefterskole, hvis man vælger skolens triatlonlinje.

Triatlon er en eksplosivt voksende idræt med mange stævner på forskellige distancer, et øget fokus i medierne samt rigtig mange udøvere i alle aldersgrupper. Hvorfor? Fordi det kombinerer 3 sportsgrene som hver især er krævende – sat sammen bliver det en idræt der kræver det maksimale af udøveren.

Triatlonlinjen er for dig som både er etableret og har kendskab til sporten, men også for dig som ikke har været i gang før. Eneste krav er, at du har en god grundlæggende fysisk form og gerne vil udfordres fysisk og mentalt i en alsidig og hurtigt voksende sportsgren. Du skal selv medbringe en velfungerende racercykel, løbesko og svømmetøj.

Efterskolen har unikke træningsfaciliteter og kan bl.a. tilbyde:

  • Egen svømmehal – 25 meter bassin
  • MTB spor til mountainbike cykling og trailløb
  • Mulighed for løb i skoven som ligger tæt ved skolen
  • 400m løbebane lige ved siden af skolen
  • De vestfynske veje med bakket landskab på små veje
  • 2 styrketræningsrum hvor triatlon specifik træning kan være dit fokus

Du er meget velkommen til at kontakte skolen for nærmere information eller til et besøg på tlf. 64723660 eller via mail gie@glamsdalen.dk

triatlon søren kirketofte

Der vil blive etableret et samarbejde med Udviklingslandsholdet på Syddansk Universitet, hvor der er mulighed for sparring og relevant træning.  Endvidere er der mulighed for testning eksempelvis VO2max, AT eller udholdenhed i samarbejde med Idræt og Sundhed på Syddansk Universitet.
Linjen vil være bygget op så der er mulighed for:

Morgentræning i svømmehallen minimum 2 gange om ugen
6 timer linjefagstræning/undervisning om ugen
2 x 90 minutter valgfag for 10. Klasse. Her udbydes f.eks. svømning, løb, spinning.
Gode muligheder for selvtræning i fællesskab med skolekammerater
Konkurrence i diverse stævner fordelt over året


Der vil blive lagt individuelle træningsplaner og undervisningen vil være en vekselvirkning mellem praksis og teori. Det praktiske rummer træning af både tekniske og fysiske aspekter af triatlon og teorien handler bl.a. om hvordan kroppen tilpasser sig træningen, hvordan man præsterer bedst muligt ”på dagen” samt hvordan en god træningsplanlægning inden for triatlon ser ud.

Ansvarlig for Tri-linjen
Søren Kirketofte
Huslærer - Hus 5